Mine videoer om parforhold og parterapi

 

 

 

“Vi ender det samme dårlige sted hver gang.” Sådan fortæller kriseramte par ofte og skyder skylden på hinanden eller på deres valg af partner. Men det fastlåste kan i mange tilfælde lirkes op og monsteret smides på porten.

 

 

 

Måske er din partners irriterende adfærd mere synlig end din andel i det, der går skævt i jeres parforhold. Men i parterapien er der ingen helte eller skurke.

Hvordan ønsker I. at jeres børns fremtidige parforhold skal være? Det har I selv indflydelse på i kraft af det forbillede I viser dem.

 

 

 

En af myterne om terapi er, at man snakker i én uendelighed om ens opvækst – om man populært sagt sad skævt på potten som barn. Jeg vurderer, at 95 procent af parterapien handler om her-og-nu. Når jeg så spørger ind til din / jeres fortid, er det med ét eneste formål for øje: At I kan skabe en positiv forandring i dit / jeres liv her og nu. Det handler om, at hele jeres livsforløb indtil nu har formet dem, I er lige nu. Når vi forstår vores egen historie på godt og ondt, er det meget lettere at vriste os fri af de nu unyttige gamle vaner og beholde dem, der gavner.

Når vi i parforholdet bliver vrede, sårede, kede af det, rasende og ulykkelige, er det måske mere nærliggende at tænke på afvikling, end på udvikling. Men sandheden er, at uden modsætninger, sammenstød og konflikter kommer et parforhold til at mangle et kærligt skub fremad mod et endnu bedre og dybere kærlighedsrelation. Om konflikterne fører til afvikling eller udvikling, afhænger 100 procent af måden, de håndteres på.

Hvis bilen giver sære lyde fra sig, er det både skadeligt og dyrt at lade som ingenting og håbe, det går over af sig selv. På samme måde: Jo tidligere I tager fat på jeres parforholds tilbagevendende udfordringer, jo bedre.

 

Jeg har ikke lært i mit barndomshjem, hvordan man ligeværdigt løser konflikter, men det har beriget både mit ægteskab og mit liv i det hele taget at lære det og (ofte, men ikke altid :-)) at lykkes med det.

 

 

 

 

Mange mennesker føler sig utrygge ved at opsøge en psykoterapeut eller psykolog. Jeg havde det på samme måde, da jeg i mine 20’ere selv bestilte min første terapi-samtale. Hør i videoen, hvad jeg fandt ud af.

Der kan være mange forklaringer, men et godt spørgsmål at stille sig selv, er altid: Gør jeg det attraktivt for min partner at komme hjem og være sammen med mig?

 

 

 

Se flere videoer nedenfor …

 

 

 

 

 

 

 

Terapi er ikke bare snak. I både parterapi og individuel terapi tilbyder jeg helt konkrete og direkte brugbare redskaber og øvelser, så det, vi snakker om i terapien, slår rødder i hverdagslivet hjemme. Du / I får redskaberne i hånden, eller jeg sender dem pr. maiI.

 

 

“Du er en helt anden, end da vi mødtes!” “Jeg kan ikke li’ den person, jeg er blevet i parforholdet med dig.” “Hverdagen er blevet leverpostej, vi har glemt hinanden.” I parterapien undersøger I, hvad der skaber afstand og frustration i forholdet, men Igør meget mere end det. I (gen)finder også parforholdets styrker, og sammen med mig arbejder I med at vriste jer fri af gamle mønstre og få bedre vaner i parforholdets hverdag.

 

 

Myter er der nok af om parterapi. Denne video fortæller, hvad I kan forvente af første samtale, så klik her og tjek dine fordomme af …

 

 

Denne video handler om om tre former for jalousi i parforholdet. Jalousi er en helt naturlig følelse, men den kan være et helvede at leve med i et parforhold. For at tæmme den, er det vigtigt at finde ud af, hvad jalousien kommer af.

 

Sæt dig bag rattet i dit liv i stedet for bagsædet. Tit skal der en form for krise til i livet, for at vi slår autopiloten fra og griber chancen for at udvikle os personligt og blive et mere helt menneske. Nogle gange kræver det dog terapi at skubbe sig selv i den rigtige retning – bort fra tænkning, depression, angst eller en følelse af meningsløshed.

 

 

Når utroskab rammer et parforhold, opleves den ofte som det ultimative svigt – som at tæppet pludselig rives væk under alt, hvad man troede var ægte og trygt i tilværelsen. Måske har man altid sagt til sig selv, at sker DET, så afslutter man parforholdet med det samme. Verden ser dog anderledes ud, når man står midt i realiteterne. Nogle par formår faktisk at gå igennem en utroskabskrise sammen og opbygge et stærkere Parforhold Version 2.0.

 

I forelskelsesfasen oplever de fleste par, at de “selvantænder” seksuelt, men senere i parforholdet kan sex blive en varm kartoffel, som det er svært og konfliktfyldt at snakke om. I parterapi giver jeg jer konkrete værktøjer til at snakke om sex derhjemme på en respektfuld og tryg måde. Denne video handler om nogle af de almindelige seksuelle showstoppere