Parterapi

 

Bestil samtale / gratis forsamtale her
Eller ring til mig på 5048 9484

Besøg også min Facebook-side  FB f Logo blue 50

Parterapeut og parterapi ved Nils Lind

Parterapi og parterapeut i Kolding

Parterapi i Vejle, Kolding, Middelfart, Haderslev, Fredericia og resten af Trekantsområdet

Jeg kan hjæle med at styrke jeres parforhold og finde sammen igen. Parterapi har hjulpet mange par over årene. Læs mere om parterapien og parterapeut Nils Lind her på siden.

 

Kan I genkende nogle af disse symptomer?:

 •          Vi er ikke så glade sammen længere. Vi snakker, griner og hygger for lidt.
 •          Vi hakker på hinanden og bider ad hinanden med ord. Irritationen ligger lige under overfladen.
 •          Vi har perioder, hvor vi bare er tavse eller kolde over for hinanden.
 •          Børnene er påvirkede af det, når der er dårlig stemning i parforholdet. Måske tager de det med sig til deres parforhold, når de bliver voksne. 
 •          Vi bruger rigtig meget tid isoleret hver for sig med tv, Facebook eller andet elektronik. 
 •          Vi skændes for tit – ofte om de samme ting. Vi kommer ikke videre.
 •          Vi skændes ikke og får ikke snakket om problemerne, fordi den ene eller begge er konfliktsky.
 •          Vi er uenige om sex – hvor tit og hvordan. Magien i vores sexliv er tyndslidt.
 •          Emnet sex er blevet svært at snakke om. Den ene føler sig afvist og såret – den anden føler sig jagtet og presset. Så vi undgår nogle gange fysisk nærhed og kærtegn.
 •          Jalousi er et problem i vores forhold – og vi kan ikke snakke om det uden at komme op at skændes.
 •          Den ene af os har haft en affære, et sidespring eller en flirt. Og selv om vi begge vil videre sammen, bliver det ved med at fylde. Det bliver tit til hårde ord mellem os, og tilliden er tyndslidt.
 •          Vi er en sammenbragt familie, og det er helt vildt svært at snakke sammen om de konflikter, det giver. Det går både ud over parforholdet og børnene.

 

Parterapi er en hjælp til selvhjælp, så I kan komme ind på det gode spor sammen igen

I kan komme i gang med parterapi på to måder:

 •          Book en gratis og uforpligtende forsamtale (ca. en halv time), hvor I fortæller om jeres situation, og jeg giver jer et overblik over, hvordan jeg vil strikke en parterapi sammen til jer.
 •          Book en hel parterapi-samtale (1½ time). Her kommer vi også i gang med parterapien, og I får rabat for den første samtale, fordi I har fravalgt forsamtalen.

Vil I vide mere om parterapi og parforhold, så er der masser af læsestof nedenfor. Har I spørgsmål, så ring eller brug kontaktformularen her, så vender jeg tilbage. Jeg har hjulpet par fra det meste af Trekantområdet, de er blandet andet kommet fra Haderslev, Vejen, Vejle, Kolding, Middelfart og Fredericia. 

 

 

Parterapi med konkrete værktøjer

I parterapien eller i et par-eftersyn får I effektive, konkrete redskaber til at vedligeholde, værne om og udvikle det gode parforhold.

I får udleveret jeres egen par-mappe med bl.a. en "opskrift" på tryg og konstruktiv konfliktløsning. Mellem terapi-sessionerne får I hjemmeopgaver, dvs. øvelser og indbyrdes aftaler, som skal bringe de gode principper fra parterapien med ind i jeres konkrete dagligdag. På den måde øger I udbyttet af parterapi og I oplever hurtigere fremskridt.

 

Undgå parforholdets blindgyder

Det er 100 procent naturligt, at der opstår konflikter, irritationer og følelser af svigt i et parforhold. Det afgørende er to ting:

 1. Om I får fortalt det til hinanden, når partneren siger noget eller handler på en måde, så I føler jer vrede, kede af det, svigtede eller sårede. Hvis I lader som ingenting og undgår de nødvendige snakke i længere tid, så hober frustrationerne sig op. Typisk vil I også efterhånden holde op med at snakke sammen om de positive ting og om hverdagstingene. En gang imellem kan der måske komme et ordentligt udbrud af opsparet vrede. Men hvis I ikke får snakket stille og roligt om de bagvedliggende følelser hos jer begge, så opnår I faktisk kun at øge afstanden mellem jer. Frygten for den næste konfrontation gør den ene - eller jer begge - endnu mere tilbageholdende.
 2. Hvordan I snakker sammen om jeres uoverensstemmelser. Hvis I kommer ind i en vane med at snakke hårdt til hinanden og bebrejde og kritisere hinanden, så er vejen banet for enten voldsomme, ødelæggende skænderier eller et mønster, hvor den ene angriber, mens den anden "flygter" ved enten at forlade lokalet eller holde op med at høre efter. Hvis dette gentager sig flere gange, bruger I efterhånden mere og mere energi på at kæmpe for at blive hørt og på at forsvare jer imod det næste angreb.

Begge de to ovenstående måder at håndtere parforholdets konflikter på skaber en nedadgående spiral. Forholdet bliver låst fast i en knude af bebrejdelser og sårende adfærd. Man holder gradvist op med at tale ordentligt med hinanden, elske varmt og levende med hinanden og i det hele taget glæde hinanden i dagligdagen. Man kan kalde det en destruktiv dans, læs mere om den her.

Nogle flygter fra de voksende konflikter ind i jobbets travlhed, børnepasningen - eller ind i den blindgyde, der hedder affærer og sidespring eller misbrug. 

 

Ingen skurke og ingen helgener i parterapien

Uanset hvordan problemerne viser sig i et parforhold, har jeg som parterapeut tre hovedopgaver, når et par begynder i terapi hos mig:

 • At skabe den nødvendige tryghed og guide parterne til at genskabe en god kontakt.
 • At holde mig totalt neutral. Jeg vil aldrig "holde med" nogen af parterne eller fokusere ensidigt på kun den enes ansvar for at pleje parforholdet. I parterapien er der hverken skurke eller helgener!
 • At give parret helt konkrete og direkte brugbare redskaber til at få endnu mere ud af hinanden og løse uoverensstemmelser på en god måde. Det skaber en god spiral, hvor begge parter får lyst til at give mere af sig selv og på den måde få et endnu mere berigende parforhold.  

 

At genfinde erotikkens guldgrube

Konflikterne i parforholdet går næsten altid ud over det intime nærvær og seksualiteten. Og når den ene eller begge parter er utilfreds sexlivet er utilfredsstillende for den ene eller begge parter, opbygges der ofte en masse usagte følelser af sårethed, vrede, svigt, utilstrækkelighed og dårlig samvittighed. Det kan også være den anden vej rundt: At sexlivet i et ellers fantastisk velfungerende forhold går i stå af grunde, som parret har svært ved at forklare og sætte ord på. Og konflikten om det (manglende) sexliv breder sig ind på de andre områder i parforholdet. 

I parterapien kan vi arbejde med, hvordan I sammen genfinder den guldgrube af livsenergi, glæde, overskud og kærlighed, som erotikken rummer. Ikke på den enes præmisser, men på begges præmisser. Arbejdet med de seksuelle temaer foregår nænsomt og med respekt for jeres grænser. Læs mere her.

 

Det, I gør, giver I videre til børnene

Det er vigtigt at arbejde bevidst med sit parforhold. For sin egen og partnerens skyld - men også for børnenes skyld, hvis I er en børnefamilie. Et barn mærker ubevidst stemningen mellem far og mor, uanset hvor godt de forsøger at skjule deres konflikter. Og barnet lagrer inden i sig, hvordan de voksne løser - eller ikke løser - disse konflikter. Og al den energi, I som forældre bruger på konflikter og bekymringer om parforholdet, koster på både parforholds- og familiekontoen. 

Al tilgængelig viden og erfaring viser, at vi som voksne ubevidst er påvirkede af det, vi har oplever i vores barndomshjem. På godt og ondt. Derfor er det vigtigt at blive bevidst om, hvad vi ubevidst giver videre på både godt og ondt. Så vi kan vælge det positive. Sammen med vores partner. Give vores børn positive forbilleder for, hvordan man i et voksent kærlighedsforhold kan løse konflikter på en moden og konstruktiv måde.

 

Imago parterapeut - Terapeutisk metode for parterapi

Jeg er uddannet Imago parterapeut. Ja, og så er jeg ikke mindst uddannet af min livserfaring og min erfaring med parforhold. Min kone og jeg har været sammen siden 1985, og kærligheden trives!

Tilbage til det professionelle. IMAGO handler kort sagt om, at parforholdet – med dets uundgåelige konflikter og magtkampe – kan være en hovedvej til personlig udvikling for begge parter. Men det kræver, at parterne kan mødes på samme kanal - også når der er konflikter på banen.

Det handler ikke om at føje sig efter sin partners ønsker og forestillinger. Hvis det sker, går tiltrækningen, erotikken og lidenskaben i dvale. Den amerikanske psykologiprofessor John Gottman slog i sin forskning fast, at de par, der er lykkeligst sammen og bliver sammen, ikke er dem med færrest konflikter. De par, der undviger konflikter, er generelt ikke særligt lykkelige sammen.

Forskellen ligger i, at de par, som bliver sammen og forbliver lykkelige sammen, håndterer konflikterne og ikke fejer dem ind under gulvtæppet. Snakker sammen. Bliver ivrige. Diskuterer. Lidenskabeligt måske. Står ved deres følelser. Men de nedgør ikke hinanden eller partnerens følelser eller holdninger. De lytter til hinanden. Lytter. Ender på ét eller andet tidspunkt med at løse konflikten, nedbryde barrieren mellem sig og mødes i kys og kærtegn. 

Det kan læres - det er bl.a. det, der sker i parterapi.

 

Hør mere om parterapi her

Kontakt parterapeut Nils Lind i dag og hør mere om parterapi i Horsens, Kolding, Middelfart, Haderslev, Fredericia og resten af Trekantsområdet. Kontakt mig på telefon 5048 9484 eller på mail

 


Parterapi i Vejle, Haderslev, Vejen, Kolding, Middelfart, Fredericia og i resten af Trekantområdet

 

Parterapeut Nils Lind

Parterapeut Nils Lind